CARBOXY THERAPIE

Carboxytherapie

Carboxytherapie bestaat uit het behandelen van de huid met kooldioxide, het gas dat champagne bubbels geeft. Kooldioxide is een onzichtbaar, geurloos gas. Het zit in de lucht die we inademen en het is van nature aanwezig in het menselijk lichaam. De nieuwste toepassing ervan is het in de huid persen om deze jonger te maken. Carboxytherapie helpt donkere cirkels rond de ogen te verhelpen, de huid helderder maken, de huid strakker te maken en het vet te verminderen. Na en tijdens het behandelen maken rode bloedcellen zuurstof in de weefsels vrij, waardoor het gebied zich sneller hernieuwt. De cellen functioneren beter en de collageen-en elastine productie in de opperhuid en lederhuid worden gestimuleerd.

Waar wordt carboxytherapie voor gebruikt?

Wallen en donkere kringen

Een serie van 3 tot 6 carboxytherapie behandelingen is vaak genoeg om wallen en donkere kringen te behandelen. Wallen en fijne lijnen onder de ogen verbeteren doordat de huid strakker wordt. Donkere, blauwe kringen verminderen doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd. Soms worden wallen en donkere kringen ook veroorzaakt door volumeverlies onder de ogen. Dan adviseren we u een behandeling met onze HA filler.

Striae en cellulitis

Voor het verminderen van striae en cellulitis adviseren wij minimaal 4 behandelingen met carboxytherapie. Striae worden minder zichtbaar. De kleur van de stretch-marks verbetert. De huid van de striae normaliseert doordat er nieuw flexibel collageen wordt aangemaakt. De huid wordt strakker waardoor de striae niet meer verheven of ribbelig zijn. De striae behandeling met carboxytherapie kan gecombineerd worden met HIFU of microneedling, omdat de resultaten dan nog veel beter zijn.

Het effect van carboxytherapie

Het toedienen van kooldioxide zorgt ervoor dat rode bloedcellen die O2 (zuurstof) via de longen door ons hele lichaam transporteren lokaal gestimuleerd worden. De carboxytherapie zorgt er voor dat deze rode bloedcellen extra zuurstof afgeven in de behandelde zone. Dit wordt het Bohr Effect genoemd.

Het Bohr Effect

CO2 verwijdt de bloedvaten en verhoogt de bloedtoevoer. CO2 penetreert de rode bloedcellen en reageert met zuurstof waardoor HCO3 (waterstofcarbonaat) wordt gegenereerd. Dit verlaagt weer de pH waarde in de rode bloedcellen. Hoe lager de pH waarde, des te meer zuurstof kan er vrijkomen van de oxyhemoglobine. De vrijgegeven zuurstof wordt geabsorbeerd door de weefselcellen en activeert de stofwisseling. Meer zuurstof betekent versterkte en versnelde weefsel regeneratie. Over het algemeen geldt hoe meer zuurstof, hoe intenser het celmetabolisme en des te sterker het zelf herstellend vermogen van de huid in geval van bijvoorbeeld huidveroudering, donkere kringen en littekens.

Prijzen

Gezicht & Hals

1 behandeling €79

3 behandelingen €229

5 behandelingen €369

7 behandelingen €489

Meerprijs decolleté €15


Oogzone

1 behandeling €55

3 behandelingen €150

5 behandelingen €220


Benen voor + achterkant

1 behandeling €99

3 behandelingen €289

5 behandelingen €449

7 behandelingen €640


Billen of buik of love-handles of bovenarmen

1 behandeling €79

3 behandelingen €229

5 behandelingen €369

7 behandelingen €489

Voor andere te behandelen delen van het lichaam kunt u contact met ons opnemen.