Microdermabrasie is een mechanische dieptepeeling die met diamanten kopjes een dun laagje (pijnloos) van de hoornlaag (bovenste huidlaag) afslijpt. Door het afslijpen wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd en wordt het bindweefsel verstevigd, dit geeft een verfraaiend en verjongend effect op de huid. Tevens wordt de productie van collageen en elastine bevorderd, wat de huid glad doet aanvoelen en fris doet ogen. Doordat er een laagje van de hoornlaag is verwijderd kunnen de werkzame stoffen uit maskers, crèmes en serums optimaal hun werk gaan doen.

Deze behandeling kan eenmalig als opfrisser maar kan ook in kuurverband ondergaan worden.

Voor het beste resultaat is een kuurverband aan te raden. Afhankelijk van de conditie van de huid zullen er ongeveer 4 tot 8 behandelingen nodig zijn met een tussenpose van 7 tot 10 dagen. Deze behandeling is in de zomermaanden af te raden omdat u dan vaak de zon in gaat, ideaal zou zijn om deze behandeling in het voor- en/of najaar te ondergaan.

Bij actieve acné wordt deze behandeling niet uitgevoerd, wel bij een onzuivere huid en bij acné littekens.

Deze behandeling is niet aan te raden bij huidkanker, actieve acné, rosacea, onstabiele diabetes, auto-immuunziekte, actieve eczeem, couperose, virussen zoals herpes en gordelroos, door de zon verbrande huid of bij niet gediagnosticeerde huidbeschadigingen.

 

Complete behandeling 75/90 minuten €72.50